Fönsterrengöring

Vad kostar fönsterputs i Stockholm?

Vad kostar det att få sina fönster putsade för en person som bor i Stockholm? Det beror lite på hur man räknar…

Det skiljer i pris på både hantverksyrken och tjänsteyrken runt om i landet. Delvis beror det på utbud och efterfrågan men även på generella levnadskostnader. I Stockholm är det både dyrare att bo, äta och leva än i många andra delar av landet vilket även delvis kan synas i priser hos tjänsteföretag. Så vad kostar det med fönsterputs i Stockholm?

Fast pris för antal rum

Flera städföretag i Stockholm har valt att ta betalt för fönsterputsning utifrån hur många rum lägenheten har. Det kan exempelvis innebära att man har ett pris för en 1:a, ett pris för de som bor i en 2:a osv. De priser som anges är då generellt för tvåglasfönster. Det kan därmed tillkomma en kostnad om det är treglasfönster.

Samtidigt skapar detta en tolkningsfråga utifrån dagens ”öppna planlösningar”. Är det en stor etta eller bör lägenheten räknas som en tvåa? Dessutom blir det inte korrekt att jämföra dessa priser i det fall man inte vill ha samtliga fönster putsade.

Fast pris per timme

Ett annat alternativ är man betalar per timme som fönsterputs pågår. Som kund kan det upplevas osäkert att inte ha ett fast pris men det skapar en mer flexibel lösning. Därmed kan du själv välja att putsa vissa fönster eller hoppa över vissa vilket innebär lägre kostnad.

Be om offert

Eftersom städbolagen visar olika slags prisberäkningar kan det vara svårt att jämföra priserna. Är en fönsterputs på en 2: a med fast pris på 750 kr billigare än att beställa samma fönsterputs på timme?

Bästa vägen för att få en uppfattning om vad det egentligen kostar är att begära in offerter. Räkna hur många fönster du har, skriv ner boende yta samt antal rum. Skicka sedan in informationen till flera städföretag i Stockholm som erbjuder fönsterputs. De brukar vara mycket snabba på att svara med offert vilket innebär att ett flertal förslag kommit in redan inom ett dygn.

Med offerter från flera företag ser du snart vad ett ”rimligt” pris bör vara. Sedan kan du välja om du vill anlita det billigaste företaget eller välja något annat företag som har andra fördelar.

Profilbild
Senaste inläggen av Thorvald Martinsson (se alla)