Fönster

Glasmästare i Partille

Glasmästeri är ett hantverk med lång tradition i Sverige. I Partille har glasmästeriet en framträdande roll tack vare skickliga hantverkare och glasmästare som levererar högkvalitativa tjänster till invånarna.

Traditionellt hantverk

Glas har använts i byggnader och för fönster under flera århundraden. Tidigare var glasmästeriets uppgift att tillverka glas och montera det på plats. I modern tid har glasmästeriets roll förändrats till att mestadels montera färdiga glasprodukter, men traditionella tekniker används fortfarande. Glasmästare i Partille behärskar både gamla och nya metoder. Glasmästeri kräver stor skicklighet och kunskap om material och verktyg. Ett misstag kan leda till dyra konsekvenser. Därför måste glasmästare genomgå lång utbildning. De lär sig allt från att skära och montera glas till att måtta, beställa material och budgetera arbeten.

Olika typer av glas

Det finns många olika typer av glas beroende på ändamålet. Vanligt fönsterglas är billigt men sprött. Härdat glas och laminerat glas är säkrare alternativ som glasmästare Partille erbjuder. Härdat glas genomgår en värmebehandling som gör det flera gånger starkare än vanligt glas. Det krossas till små ofarliga bitar vid stötar, vilket minskar skaderisken. Laminerat glas består av två eller flera glas med en plastfilm emellan. Om glaset går sönder sitter bitarna kvar på plastfilmen.

Tjänster från Glasmästare i Partille

Glasmästare Partille erbjuder alla tjänster inom glasmästeri, från nyinstallationer till reparationer och underhåll. De hanterar allt ifrån fönsterglas och dörrglas till isolerglas, speglar, glasdörrar och inredningar i glas. Vid nyinstallationer tar de exakta mått, beställer rätt glas, skär till det och monterar det professionellt. Vid reparationer byter de ut trasiga rutor och ser över tätningar. De erbjuder även specialbeställningar av inredningar i glas, som glasräcken, duschväggar och glasköksöar.

Miljövänliga alternativ

Glasmästare Partille erbjuder flera miljövänliga alternativ, som energiglas och återvunnet glas. Energiglas har en beläggning som reflekterar värme in i rummet, vilket minskar uppvärmningsbehovet. Återvunnet glas smälts ned och blir råvara för nya glasprodukter. På så vis sparas både energi och naturresurser. Ungefär 90 procent av allt glas kan återvinnas på detta sätt, utan att förlora kvalitet.

Säkerhet viktigt

Säkerhet är viktigt inom glasmästeri. Glas kan vara en fara för människor om det är felaktigt monterat eller av dålig kvalitet. Glasmästare Partille använder endast glas av hög kvalitet från pålitliga leverantörer. De följer noga branschregler och standarder för säker montering. Glas monteras i stabila ramar och med tätningslister som ger stabilitet. Vid behov används säkerhetsglas och laminerat glas för att minimera skaderisken om olyckan skulle vara framme.

Den tekniska utvecklingen går snabbt framåt inom glasbranschen. Vi kan förvänta oss självrengörande glas, ännu tunnare och starkare glas samt glasskärmar med pekfunktion och digitala displayer i framtiden. Glasmästare i Partille håller sig uppdaterade om de senaste trenderna och teknikerna. De kombinerar innovativa lösningar med traditionellt hantverkskunnande för att leverera glasmästeritjänster i världsklass till invånarna.