Målning

Målare – efterfrågan och tillgång

Målare – efterfrågan och tillgång

Det har onekligen blivit allt mer vanligt att privatpersoner lejer bort måleriarbeten till en målare. Det gäller både fasadmålningar och färgsättning inomhus. Kanske beror det på ROT-avdraget eller helt enkelt bara på att det är väldigt bekvämt och tidsbesparande. Yrkesgruppen tillhör en av dom billigare hantverkarna att anlita och även för den som behöver anlita en målare i Stockholm ligger priset på en bra nivå jämfört med hur det ser ut bland andra typer av hantverkare.

Stor efterfrågan

Målare är efterfrågade överallt för olika typer av jobb. Både företag och privatpersoner utnyttjar tjänsterna som finns att tillgå flitigt och efterfrågan ser relativt jämn ut i hela landet. Givetvis kan man behöva vänta något längre om man letar efter en målare i Stockholm då det är naturligt att städer med högre befolkning också har en större efterfrågan. Oftast finns det dock någon som är ledig för den typ av hjälp man önskar och väntetiderna är sällan extremt långa.

Balans i branschen

Sett till efterfrågan och tillgång ser det ut att vara en bra balans i branschen. Det råder ingen direkt brist samtidigt som det inte finns på tok för många verksamma. Vill man till exempel arbeta som målare i Stockholm finns det alltid något företag som behöver utöka sina anställda, även om möjligheterna kanske inte växer på träd. Det är dock inte omöjligt att hitta ett jobb för den som har utbildat sig.

Vill man vara mer självständig istället för att vara anställd kan man alltid starta en egen firma. Även om konkurrensen är ganska hård på många platser i landet så finns möjligheter att skaffa sig ett gott rykte genom att erbjuda något som andra inte har. När man skaffat sig några kunder är chansen stor att det sedan rullar på i lagom takt.

Helhetslösningar – Exempel från Malarestockholm.nu

Malarestockholm.nu är ett företag som inte bara erbjuder sig att utföra måleriarbeten, utan även renoveringar, byggprojekt och elarbeten. Letar man efter någon som kan erbjuda en helhetslösning när man ska renovera ett helt rum kan det kännas tryggt att anlita ett företag som sköter allt från början till slut. Även om man bara behöver hjälp med mindre projekt, så som att måla om en fönsterkarm eller tapetsera en fondvägg kan malarestockholm.nu erbjuda det också.

Thorvald Martinsson