Säkerhet

Säkerhetsdörrar i Uppsala

Var man än befinner sig finns ett intresse för säkerhetsdörrar och åtgärder för att minimera stöldrisken. Att få inbrott är någonting av de värsta många kan föreställa sig. Delvis kan det handla om att man riskerar att bli av med saker man tycker mycket om, samtidigt som det är en fråga om integritet. När någon fritt går runt i bostaden och tittar in i varje hemlighet som där kan rymmas, upplever vissa att det är svårt att känna sig hemma i bostaden igen. Det är någonting som kan ta lång tid att komma tillrätta med. När det gäller säkerhetsdörrar i Uppsala och på andra platser, har man en möjlighet att snabbt dämpa de risker som finns. Att begå inbrott är någonting som skall gå fort och med minimal risk för att gripas. En säkerhetsdörr bjuder tufft motstånd för den som vill ta sig in. Därför kan hus med sådana säkerhetsanpassningar klara sig bättre.

Det finns ett flertal konsumenter som införskaffat säkra dörrar i Uppsala och då valt företaget Woodsteel. Säkerhetsdörrarna levereras med eller utan installation. Det kan dock förordas att man anlitar företagets certifierade installatörer för att man skall få en så hållfast och bra installation som möjligt. Dörrarna kan anpassas för att smälta in i trapphus eller kvarter där man har sin bostad.

Vilken säkerhetsnivå?

För den som köper säkerhetsdörr finns det några olika nivåer att välja bland. Vissa har en förkärlek till de säkerhetsdörrar som har klass 1-3. Detta är ofta fullt tillräckligt för att minimera risken för spontana försök att ta sig in i bostaden. De är avsevärt svårare att komma förbi än de vanliga ytterdörrar som finns på marknaden. Det är inte bara en fråga om att låset är bättre anpassat för att motstå inbrottsförsök. Såväl stommar som konstruktion är betydligt starkare.

Önskar man en bättre säkerhet kan man testa säkerhetsdörrar med klass 4 eller högre. Hoppet från klass 3 till 4 är det som ger störst förbättring av skyddet. Den senare av dessa kan hantera seriösa försök att ta sig in med tunga redskap. Såväl bultsax som slagborr kan användas under viss tid utan att dörren ger efter! Har man dessa verktyg med sig behöver man ge ifrån sig en hel del buller under arbetet. Detta drar snabbt till sig nyfikenhet från grannar och andra som passerar. Att dörrarna kan anpassas för att se ut just som man önskar är ytterligare fördelar som finns när det rör sig om villasäkerhet i Uppsala.

Stephan Håkansson
Senaste inläggen av Stephan Håkansson (se alla)