Bygg

Svensktillverkade förtält, markiser och andra tillbehör

Sveriges och Nordens enda tillverkare av förtält heter Svenska tält (svenskatalt.se) och finns i Dorotea. Företaget, som är ett familjeföretag, har tillverkat förtält, markiser och tillbehör i över 35 år och har idag ett 20-tal anställda. Alla produkter designas och tillverkas på plats i den egna fabriken och produktionen är en blandning av handarbete och högteknologi. Läs mer om företaget och produkterna här. (Mer info finns på svenskatalt.se)

Svenskatalt.se – familjeföretag i Dorotea

Svenska tält startades 1983 och har varit ett litet familjeföretag sedan dess. Fabriken, som har drygt 20 anställda, finns i Dorotea och här står både handarbeten och högteknologiska lösningar för produktionen.

Företaget är både Sveriges och Nordens enda tillverkare av förtält och förutom att produktionen sker på plats i Dorotea så arbetar man även med design och eftermarknad på egen hand inom företaget. Återförsäljare av varumärket finns däremot runt om i Norden, av vilka man kan få hjälp att hitta tält eller andra produkter som passar till ens husvagn eller husbil. Det går även att köpa direkt via svenskatalt.se

Utbud – förtält, markiser och tillbehör

Svenska tält, som alltså själva står för både design och produktion i fabriken i Dorotea, har ett stort utbud av olika produkter som passar till husvagn och husbil. Produktkategorierna på svenskatalt.se ser ut så här:

  • Förtält till husvagn – Förtält för husvagn är det största produktkategorin hos svenska tält. Här finns både stora och små modeller med olika design och utformning och därmed något som passar dom flesta behov.
  • Förtält till husbil – Kategorin förtält för husbil är mindre. Här finns i dagsläget en modell i två olika storlekar, samt sidor och front att montera på markis.
  • Markiser och vindskydd – I kategorin markiser och vindskydd hittar man markiser för husvagnar. Främst är det gavelmarkiser som finns i olika modeller – både för sommar, – och vinterbruk. Vad gäller vindskydd så kan man välja mellan olika modeller. Det finns även flera olika färger att välja bland om man till exempel vill matcha markis eller förtält.
  • Tillbehör – Bland tillbehören kan man bland annat hitta tältmattor för att få ett golv i förtälten. Det finns även mattor att ha inne i husvagnen eller husbilen samt förråd, skydds, – och rengöringsprodukter och reservdelar till förtält och annat som finns i utbudet.

Svenska tält erbjuder även specialarbeten, där tidigare kunder har beställt till exempel åkmadrasser och släpvagnskapell

Charlott Blomqvist
Senaste inläggen av Charlott Blomqvist (se alla)