Inredning

Renoveringen som sparar pengar

Att renovera hemma kan både vara ett nödvändigt ont men också en hobby för många och som man gör ganska regelbundet. En renovering behöver inte vara väldigt stor utan det kan vara mindre förändringar som gör väldigt mycket. Oavsett vilket så är en renovering ibland något man måste göra.

Det kan kosta en hel del att renovera beroende på vad man ska göra, men det finns lite tips och tricks att ta till för att fixa en budgetrenovering. Solfilmskompaniet har ett väldigt fiffig dekorplast och sparsamma tips att ta till om man vill spara lite pengar. Dekorplast kan användas till en hel del och det är många som har fått upp ögonen för just detta.

Fix och trix för hemmet

Badrummet är ett av de rummen i bostaden som kostar allra mest att renovera och piffa upp. Ibland räcker det med små förändringar för att ge badrummet en ny och fräsch look. Med dekorplast kan man enkelt snygga till ett tråkigt badkar genom att klä badkarskanten med en riktigt snygg dekorplast, det finns massor att välja mellan. Har man ett golv i badrummet som är helt och fungerar som det ska men är otroligt tråkigt att se på så är det ju onödigt att byta hela golvet. Då kan man istället använda sig av dekorplast och klä golvet i det. Det sägs att det är både enkelt att göra, ser snyggt ut och är också hållbart.

Köket är också ett rum som är dyrt att renovera och ibland kanske det inte krävs så mycket för att få ett helt nytt kök. Med dekorplast kan man klä både skåpsluckor och köksbänkar i en färg eller ett mönster som man tycker om. Det är snyggt, funktionellt och det är även lätt att hålla rent och torka av.

De små detaljerna gör mycket

De små detaljerna i en bostad gör ofta ganska mycket och ger huset en karaktär. Med dekorplast kan man fixa många detaljer i bostaden lätt och enkelt. Man kan exempelvis klä om tråkiga fönsterkarmar så att de ser moderna och snygga ut. Man kan också klä om byråer, trappan i huset och andra småsaker som till exempel tidningsställ, brickor och krukor.

Ett annat hett tips att använda dekorplast till, som många redan har gjort, är att klä om ett trist och slitet kakel. Vips så får kakelplattorna nytt liv med något läckert mönster eller härlig färg.

Charlott Blomqvist
Senaste inläggen av Charlott Blomqvist (se alla)