Golvslipare

Prisvärd golvslipning

Prisvärd golvslipning

Att hitta rätt person eller företag att slipa ditt golv kan kräva en viss tid av letande. Givetvis finns det många duktiga företag därute som är enbart specialiserade på att slipa golv, men det krävs också bra garantier, att kommunikationen funkar och att företaget är seriösa med fakturor och dokumentation för att du inte ska riskera att hamna i en jobbig tvist efteråt.

Börja med att ta in offerter från olika företag. Precisera så gott du kan vad du vill ha offert på. Det vill säga typ av golv, storlek, antal år sedan det slipades senast och så vidare. Det kan vara svårt på förhand att veta ungefär vad ett rimligt pris är och just därför är det bra att få flera olika bud att ta ställning till så att man kan bilda sig en uppfattning och hitta en prisvärd golvslipning. Kom ihåg, billigast behöver inte alltid vara det sämsta alternativet och dyrast behöver inte vara bäst. Gå igenom offerterna ordentligt, ta hjälp av någon från hantverksbranschen om du känner någon som kan gå igenom och förklara de olika alternativen för dig och vad de olika sakerna innebär.

Erfarenhet och referenser

När du gått igenom de olika priserna och fått klart för dig vad du vill ha gjort är det bra att gå igenom företagets historik. Hur ser hemsidan ut, vad har de för kunder. Be om referenser och kolla hur det blivit. Även om man givetvis ska ge unga, duktiga nya entreprenörer chansen så är det alltid bra att ha referenser att falla tillbaka på.

Arbetet är avdragsgillt och går under det så kallade ROT-avdraget vilket innebär att du som kund får 30 % rabatt på skatten av skatteverket. Gör en egen uträkning vad det skulle kosta att göra arbetet på egen hand, med hyra av maskin och köp av diverse golvmedel för polering och liknande. Sannolikt blir det billigare men du måste även ha i åtanke tiden det tar. Det är flera dagars hårt arbete och förmodligen blir det inte riktigt lika bra som om du anlitar en professionell firma. Överväg alternativen och välj sedan det som känns bäst både för huset och för plånboken. Det viktigaste är att resultatet blir bra och då kan det vara värt att ha lagt ut några extra kronor på att någon gör det enligt konstens alla regler.

Hedvig Nordström
Senaste inläggen av Hedvig Nordström (se alla)