Konstruktion

Hitta billigast byggnadsställningar i Uddevalla

Hitta billigast byggnadsställningar i Uddevalla

Dags att måla om fasaden eller kanske lägga om taket? Med byggnadsställningar runt huset blir arbetet ofta mycket enklare och även om det innebär att man måste betala en slant så är det helt klart värt det. Nedan följer några tips på var och hur man kan hitta billiga byggnadsställningar i Uddevalla.

Företag som hyr ut byggnadsställningar i Uddevalla

En snabb sökning på nätet visar att det finns flera företag som hyr ut byggnadsställningar i Uddevalla med omnejd. Första steget blir då att kolla närmare på dessa och be om ytterligare uppgifter från dom olika företagen. Det är bra att ha koll på under vilken tidsperiod man behöver hyra ställningarna så att man snabbt kan få ett svar på om det över huvud taget finns något tillgängligt just då.

Det kan även vara klokt att kolla på omdömen och eventuella referenser för att bilda sig en uppfattning om dom olika företagen. Be om skriftliga offerter för att sedan kunna jämföra olika alternativ lättare.

Hyra privat

Ett annat alternativ för att hyra byggnadsställningar i Uddevalla är att se om det finns någon privat uthyrare i krokarna. Kolla på olika annonssidor eller lägg ut en egen annons där du förklarar vad det är du letar efter. Det här alternativet är ofta billigare men det kan också innebära en högre risk, då det är svårare att veta hur skicket och därmed säkerheten är.

Viktiga frågor att ställa till en privat uthyrare:

  • Hur är skicket?
  • Hur länge kan ställningen/ställningarna hyras?
  • Var i Uddevalla finns dom?
  • Finns försäkring?
  • Hur mycket kostar det?

Att tänka på

Efter att man har lokaliserat några olika alternativ så är det såklart smart att sätta sig ned för att jämföra dessa, oavsett om man bara kollat på olika företag eller båda delarna. Låt säga att byggnadsställningarna behöver hyras i tre veckor – då är det till exempel priset för just den tidsperioden som är intressant att jämföra.

Något annat som är viktigt att ha i tanke är säkerheten. Hyr inte en ställning som ligger nedmonterad i ett garage utan att åtminstone ha sett bilder på hur den ser ut monterad. Det finns som sagt en högre risk att hyra av en privatperson än av ett företag så där är det extra viktigt att man gör sin läxa i förväg.

Hedvig Nordström
Senaste inläggen av Hedvig Nordström (se alla)