Fönster

Fönsterrenovering i Stockholm

Fönsterrenovering i Stockholm

Känns det jobbigt att renovera fönstren? Att vara husägare innebär dessvärre många stora utgifter då och då. Om du inte fixar och underhåller dina fönster får du räkna med långt värre problem i framtiden, exempelvis fukt- och mögelskador. Det finns många skickliga företag som kan utföra fönsterrenovering i Stockholm på ett smidigt och enkelt sätt. Fördelen är att det nästan alltid är billigare att renovera de befintliga fönstren än att sätta in helt nya. Vad priset ligger på varierar lite mellan firmorna. Men du kan räkna med ett totalpris från cirka 2 500 kronor per varje fönster (träfönster). Har du däremot aluminiumfönster är det billigare, från cirka 1 200 kronor per fönster.

Kom ihåg att du även kan dra av 30 % av kostnaden för själva arbetet genom att använda ROT-avdraget. Och om det ändå känns jobbigt att lägga ut mycket pengar kan det kännas bättre att veta att du faktiskt kan spara pengar på att renovera fönstren. Ja, du läste rätt. Gamla fönster är ofta dåligt isolerade, något som kostar skjortan vintertid när du ska värma upp inne. Under tiden du får fönstren renoverade kan du även passa på att byta ut de gamla glasen mot energiglas.

Pilligt jobb

Det går att utföra en fönsterrenovering själv om man är händig. Men det är viktigt att veta vad man ger sig in på. Arbetet är otroligt segt och tidskrävande och eftersom du helst inte vill ta ur varje fönster på en och samma gång (kan bli kallt inomhus) behöver du jobba dig igenom fönster för fönster, samma procedur efter samma procedur. När du anlitar ett företag finns det vissa som plockar ut alla fönster samtidigt och sätter in tillfälliga fönsterparaplyer. Väl på verkstaden kan företaget renovera alla fönster samtidigt på ett betydligt mer effektivt sätt. Snart har du helt fräscha och nyrenoverade fönster tillbaka där de hör hemma – i huset.

Om dina fönster inte ser alltför risiga ut kan det dock vara värt att utföra jobbet själv. Ofta behöver du endast skrapa bort lite gammal flagnande färg och måla om. Men har det gått många år sedan sist är det stor risk att metalldelarna i fönstret har rostat och att gammalt kitt lossnat. Då är arbetet betydligt mer tidskrävande. 

Hedvig Nordström
Senaste inläggen av Hedvig Nordström (se alla)