Ny

Våningsregister underlättar för besökare och leverantörer

Våningsregister kan se ut på lite olika sätt. Allesammans har de dock en sak gemensamt: de informerar besökare i fastigheten om vilka hyresgäster som huserar på respektive våning. Detta är till stor hjälp för de personer som besöker byggnaden. Här skriver vi om våningsregister eller namnregister till trapphuset.

Våningsregister en nödvändighet för att hitta rätt hyresgäst

Det kan tyckas som en bagatell att hitta hem till en person som bor i ett flerfamiljshus. Men så är inte alltid fallet, och som besökare kan du behöva irra fram och tillbaka mellan våningarna i jakten på den rätta lägenhetsdörren. Detta är inte heller ett problem som enbart vanliga besökare i lägenhetshus har. Även de bud vilka arbetar hos företag som levererar exempelvis paket eller mat till privatpersoner har nytta av ett våningsregister.

Ett sådant register visar nämligen på ett tydligt sätt vem som bor var. Det gör det lätt för personer som aldrig tidigare har besökt fastigheten att snabbt navigera och hitta rätt. Därför är det en ren nödvändighet att ha sådana här register på entréplan i flerfamiljshus. Detta även i den moderna och högteknologiska era som vi idag lever i. Vissa lågteknologiska påfund är nämligen svåra att ersätta med ny teknik.

Att tänka på när du ska köpa ett skyltskåp av detta slag

Så vad bör man då tänka på när man ska göra ett inköp av ett sådant här skyltskåp? Som du kommer upptäcka när du googlar på våningsregister finns det flera olika sådana att välja bland. Därför bör du göra ditt urval utifrån följande faktorer:

  • Storlek. Det finns skyltskåp som visar de boende på olika våningar i en rad olika storlekar. Du kan välja allt från ett så litet register som ett A4 upp till ett tolv gånger så stort dito. Storleken bör bland annat återspegla antalet boende på adressen samt hur många våningar byggnaden är uppdelad i. Ju fler sådana desto större tavla bör införskaffas.
  • Färg. Silver är ett populärt färgval men det finns även andra färger att välja bland.
  • Användningsområde. Ska tavlan monteras inomhus eller utomhus?

När du har svaren på dessa frågor kan du enklare fatta rätt beslut!

Gustaf Martinsson
Senaste inläggen av Gustaf Martinsson (se alla)