Larm

Öka säkerheten i företagets lokaler

Inbrott och objudna gäster hos företag är minst lika vanligt som hemma hos privatpersoner, och det kan kännas minst lika läskigt. Många anställda i vissa branscher känner sig otrygga när dom jobbar och det kan vara bra att se över säkerheten i företagets lokaler. Kanske kan det vara bra att sätta upp kameraövervakning om man haft många inbrott tidigare, och samtidigt fundera på om det går att byta ut nycklar och lås mot något bättre alternativ.

Kameraövervakning

Ett bra sätt för att öka både säkerheten och tryggheten är att sätta upp kameraövervakning. Driver man en butik är det vanligt att ha kameror vid kassan, vid entrén och på lagret. Det man bör tänka på om man funderar på att sätta upp kameror är att det finns vissa regler att förhålla sig till och det är viktigt att informera personalen om att det finns kameror uppsatta i lokalerna.

Företagslarm

Tillsammans med en bra kameraövervakning kan ett larm kan vara nödvändigt om det finns mycket värdesaker eller sekretessbelagda dokument inom företaget. Ett företagslarm kan kopplas direkt till en larmcentral så att hjälp kan vara på plats snabbt ifall det skulle lösas ut. Det är också bra att sätta upp skyltar om att lokalen är larmad så är chansen stor att inbrottstjuvarna avskräcks redan innan larmet ens behöver ljuda.

Se över nycklar och lås
Har företaget många anställda som bär egna nycklar kan det vara en god idé att se över om det finns ett bättre låsalternativ. Det finns alltid en risk med många nycklar och det är inte helt ovanligt att en eller flera kommer bort. Det skapar givetvis en otrygghet och om en nyckel kommer på vift kan man behöva byta ut hela låset. Se över om det finns andra möjligheter, kanske en säkerhetsdörr med kodlås. På så sätt blir det svårare att göra inbrott och koden kan bytas ut med jämna mellanrum för att öka säkerheten ytterligare.

Att ha kameraövervakning, ett bra företagslarm kopplat till larmcentral och en genomgång av lokalens alla nycklar och lås är några bra steg till att öka företagets säkerhet. Är man osäker på vad som passar kan man kontakta en leverantör för olika säkerhetssystem och få en genomgång av den egna lokalen för att hitta en lämplig lösning.

Profilbild
Senaste inläggen av Stephan Håkansson (se alla)