Fastigheter

Hitta inspiration till trädgårdsdesign i Stockholm

Är det dags att genomföra en större förändring trädgården? För de som bor i Stockholm finns flera inspirerande vägar för att hitta idéer till trädgårdsdesign. Vilken väg passar bäst?

Nordiska Trädgårdar

Nordiska Trädgårdar är Nordens största trädgårdsmässa som årligen hålls i Stockholm. Här samlas både företag och privatpersoner som har ett stort intresse för trädgårdsdesign, odlingar och växtligheter.

Här presenteras nya innovationer, smidiga lösningar och speciella erbjudanden. Inspiration ges både via utställarna, föreläsningarna och det material som butikerna ger ut.

Företag som erbjuder trädgårdsdesign i Stockholm

Det finns ett flertal företag i Stockholm som erbjuder trädgårdsskötsel, trädgårdsdesign och andra trädgårdstjänster. Det är dyrare, men kan även resultera i en betydligt bättre trädgård.

  • Hembesök
    Designern kommer hem till personen och går tillsammans igenom trädgården. Kunden får berätta sina tanker och gemensamt kommer de fram till vad målet är.
  • Förslag
    Trädgården ritas upp i ett datorprogram så att kunden får en känsla för hur det skulle bli i verkligheten. Detta ändras ett flertal gånger till kunden är helt nöjd.
  • Genomförande
    Till sist genomförs förändringarna av trädgårdsdesignern. I vissa fall går det även att nöja sig med en timmes konsultation där designer förklarar hur trädgården kan förbättras.

Trädgårdsmagasinen – Inte bara Stockholm

Oavsett var man bor i landet så bjuder flera olika trädgårdsmagasin på riktigt bra inspiration innan förändringar sker i trädgården. De hittas i matbutiker likväl som kiosker. Med abonnemang går det även att logga in på nätet och få tillgång till äldre artiklar och guider. Ett billigt sätt för den som vill samla inspiration inför sommarens projekt.

Google is your friend

Sök på ”Trädgårdsdesign” på Google och hundratals bilder visas med vitt skilda inriktningar. För att göra det lite mer intressant kan sökning ske på ”Trädgårdsdesign Stockholm” varpå bilder väljs. Därmed visas enbart de bilder som på något sätt har koppling till Stockholm. Många gånger går det att se var i staden som bilden är tagen. I vissa fall är det offentliga trädgårdar vilket gör att det är möjligt att åka dit för att se på närmare håll hur trädgården har byggts upp.

Offentliga parker och trädgårdar

De offentliga parkerna i Stockholm används flitigt av invånarna. Däremot är det inte alla som tänker på att alla parker har sin designhistoria. Att de är uppbyggda utifrån en tanke. Att läsa på om detta kan även ge nyttig inspiration.

Ann-Christine Viklund