Bygg

Många anledningar att köpa grus av olika slag

Det finns många olika anledningar till varför du är i behov av att köpa grus. Detta eftersom det finns många olika typer av grus som har sina olika syften:

  • Natursingel/gårdssingel/gårdsgrus. Används främst som dräneringsmaterial eller på exempelvis uteplatser, uppfarter, gårdsplaner och olika typer av grusgångar. När du lagt ut gruset bör du spola av det ordentligt med vatten för att det ska kunna se allra bäst ut.
  • Makadam. Används också som dräneringsmaterial vid till exempel husgrunder eller som ett skikt bakom sten- eller stödmur. Makadam kan även användas som ytlager till uppfarter, gårdsplaner och grusgångar i trädgården. Är även vackert att ha i rabatter eller som dekoration i trädgården.
  • Rörgravsgrus. Används till fyllnad runt ledningar och rör.

Som du snabbt märker finns det flera olika typer av grus och då har vi ovan bara nämnt några få. Det kommer även i olika storlekar och färger. Eftersom det finns mycket att välja på är det också enkelt för dig att finna det som passar just dig och ditt syfte bäst.

Här kan du köpa grus

Idag finns det en uppsjö av olika företag i vårt avlånga land som erbjuder dig att köpa grus. Det brukar främst vara olika grus- och krossanläggningar och terminaler som kan erbjuder dig att köpa grus. Det spelar ingen roll om det avser köp till dig som privatperson eller företag. Därför spelar det inte heller någon roll hur mycket, eller lite, du är i behov av. Du finner också många olika varianter och du kan därför få tips om vilka du ska välja mellan för att få det som passar just dig bäst.

Du kan själv välja om du ska hämta gruset på egen hand som du lastar på din släpkärra eller lastbil beroende på vilken mängd grus det handlar om som du ska köpa. Vissa företag erbjuder leverans som storsäck med lyft eller på pall. Om du inte har möjlighet att hämta materialet kan vissa erbjuda hemleverans vilket är smidigt om du till exempel inte har tillgång till släp. Inget brukar vara särskilt krångligt utan kontakta företaget om du har frågor kring ditt köp av grus eller leverans.

Ann-Christine Viklund