Ny

Om Vincent Handcraft

Vincent Handcraft är namnet på den verksamhet som drivs av snickaren och konstnären Vincent Andersson. Här tillverkas handgjorda möbler av svenskt, massivt trä men även skärbrädor och andra snickerier finns till försäljning. Läs mer om företaget nedan – där informationen är hämtad från https://www.vincenthandcraft.com.

Mer om Vincent Handcraft

Vincent Handcraft är ett företag med säte i Bollebygd, som drivs och ägs av Vincent Andersson. Han beskriver sig själv som konstnär och snickare, med stor kärlek för just konst och snickeri. En av filosofierna är att kunderna ska se sina köp av möbler som investeringar. Möblerna är gjorda för att hålla i många år, kanske till och med generationer – vilket är både miljövänligt och ekonomiskt i det långa loppet.

Företaget startades 2019 och fick 2022 en nominering till ”Årets hantverkare 2022”.

Material

Vincent Handcraft arbetar främst med massivt trä, skördat från svensk och närproducerad skog. Företaget sågar allt virke på egen hand och kan på så vis välja ut ”godbitarna” från skogen och det som inte duger till hantverken blir i stället till ved. Till många av produkterna används okantat virke – vilket ger ett levande och unikt resultat.
Företaget arbetar även med materialet Epoxy, vilket syns i bland annat bordsskivor.

Försäljning

På hemsidan vincenthandcraft.com finns leveransfärdiga möbler, skärbrädor, knivar, underreden och annat hantverk till försäljning. Det mesta som säljs från Vincent Handcraft är tillverkat endast med handverktyg och varje produkt är unik.

Annat som finns att hitta i e-butiken är:

  • Bordsunderreden
  • Snickeriprylar
  • Epoxy och tillbehör
  • Okantat virke
  • Ytbehandlingar

Okantat virke kan specialbeställas till egna projekt och vad gäller ytbehandlingar finns bland annat produkter från det egna märket ”Vinnie´s Oil”.

Specialbeställningar

Under kategorin ”produkter” i menyraden finns även kategorin ”designa ditt eget bord”. Här finns bland annat matbord och soffbord att välja bland och under produkten går det att själv fylla i önskad storlek, tjocklek, träslag och ytbehandling. Kunden väljer även själv ben till bordet och här finns både trä- och metallben i olika modeller och former att välja bland.

För den med helt egna idéer och önskemål kring design går det att ta kontakt, för att tillsammans med Vincent komma överens om en lösning. Tillverkningstiden för specialbeställda varor är ca 1–3 veckor och leveransen sker inom 2–5 arbetsdagar. För offert eller kontakt finns alla uppgifter att hitta på hemsidan.

webmaster
Senaste inläggen av webmaster (se alla)