Inredning

Några tjänster inom trädgårdsdesign

Har trädgården i villan eller sommarhuset förfallit? Kanske är det då dags att ge den nytt liv – men var ska man börja? En idé för att få en strukturerad och blomstrande trädgård är att köpa tjänster inom trädgårdsdesign.

Då kommer ett proffs ut och tittar på vilka förutsättningar som finns på den aktuella platsen samt vilka lösningar som skulle kunna passa. Här kan du läsa mer om några av tjänsterna som finns att tillgå.

Tips och rådgivning inom trädgårdsdesign

Att ta hjälp av en trädgårdsdesigner för att få rådgivning kan vara en bra lösning för den som gärna gör det stora jobbet själv. Här får man hjälp med sin nya trädgårdsdesign genom att bolla idéer och få bra tips och råd till det kommande projektet och kanske är det just det som behövs för att komma igång.

Ny design till trädgården

För den med en förfallen trädgård eller för den som är sugen på något helt nytt finns även stora och små desginpaket att köpa inom trädgårdsdesign. Denna tjänst ger betydligt mer än rådgivningen då man bland annat får färdiga ritningar att utgå ifrån, som är baserade dels på kundens egna önskemål och idéer och dels på trädgårdens läge och förutsättningar.

I ett mindre paket ingår bland annat:

  • Hembesök på ca 2 timmar
  • Moodboard med bilder och inspiration
  • Skalenlig trädgårdsritning

I ett större paket ingår allt det ovan nämnda men även en växtlista med växtförslag till den nya trädgården, en markplaneringsritning samt 3D-ritningar på vissa delar av trädgården.

Trädgårdsstyling

En tredje tjänst inom trädgårdsdesign som finns att hitta är styling. Denna tjänst passar för den som på det stora hela är nöjd med hur trädgården ser ut men som behöver hjälp med den där sista touchen för att göra den mer välkomnande och harmonisk – kanske inför en fest eller annan tillställning.

Genom denna tjänst får trädgården sig en uppfräschning, där växter och buskar ansas och trädgården städas där det behövs. Efter kundens önskemål kan man sedan säga att uteplatsen, altanen eller själva trädgården inreds med till exempel ljuslyktor, ”mysbeslysning”, planteringar i krukor och annan passande dekoration.

Tjänster inom trädgårdsdesign kan hjälpa dig att skapa din egen oas att trivas i. Oavsett val av tjänst kan du förvänta dig bra hjälp med få trädgården att nå sin fulla potential!

Ann-Christine Viklund