Ny

Stockholm: Så mycket kostar en städfirma

Vad kostar det att anlita en städfirma som ishine.se för hemstädning i Stockholm? Det beror både på vad som önskas städas, area samt vilket städbolag som anlitas. Här visas ett par exempel samt att det inte är självklart vad som ska jämföras.

Exempel 1 – Kontakta oss

Det är inte alltid en städfirma är helt transparent med dess priser. På hemsidan nämns varken timpris eller pris per kvadratmeter. Istället förväntas besökarna på hemsidan kontakta firman för att berätta om sitt behov. Därefter ger de en ”uppskattning på kommande pris”. Det betyder därmed att priset kan ändras något efter utfört arbete.

Exempel 2 – Med fast pris per timme

Ett annat exempel är att städning utförs med fast pris per timme. Ett pris som även kan variera beroende på storlek på städobjektet. Här visas ett exempel från ett företag i Stockholm.

  • 200 kr/timme per person.
  • 180 kr/timme per person vid fler än 6 timmar i sträck.

Priset anges alltid efter RUT-avdrag inklusive moms. Är det en städfirma som primärt vänder sig till företag anges istället priset exklusive moms. Vid arbete till ett företag får inte RUT-avdrag användas.

Exempel 3 – Med fast pris per kvadratmeter

Det kan tyckas transparent att ange pris per timme men det framgår i dessa fall inte hur länge som städpersonalen förväntas vara på plats och utföra sitt arbete. Även om timpriset är fast så är inte slutpriset det.

Ett annat sätt att presentera priset är därför att utgå från storleken på kundens lägenhet eller hus. En städfirma i Stockholm har exempelvis en kvadratmeterräknare på sin hemsida. Den som undrar vad det kommer att kosta fyller helt enkelt i antal kvadratmeter och får direkt ett pris presenterat. Detta pris gäller däremot enbart om städningen är på ”normal” nivå. De kan debitera högre kostnad om det krävs betydligt mer städning än vanligt.

Jämföra pris på städfirma i Stockholm

Som visas ovan kan en städfirma beräkna priset på ett flertal olika sätt. Som konsument är därmed det bästa sättet att kontakta flera företag i Stockholm för att få en tydlig bild av dess pris. En del företag kan behöva besöka lägenheten inför att de ger offert medan andra ger pris direkt på hemsidan. Som konsument är det även viktigt att jämföra likvärdigt, dvs. att liknande städtjänst ingår samt kontrollera vad som gäller kring avbeställning m.m.