Fastigheter

Jämför mäklararvoden i Malmö för att spara pengar

När du jämför mäklararvoden i Malmö kanske du frågar dig huruvida det verkligen är värt att anlita en fastighetsmäklare. Varför skulle du vilja betala två till tre procent i arvode till en sådan när du kan spara pengarna och sälja din bostad själv? Det rör ju sig trots allt om 10 000-15 000 kronor om din bostad är värd 3 miljoner kronor. Svaret kommer förmodligen förvåna dig!

Därför bör du göra en jämförelse av olika mäklare och anlita en sådan

Vår uppfattning i denna fråga är väldigt tydlig: vi rekommenderar att du samarbetar med en fastighetsmäklare när du ska sälja din bostad. Med detta sagt tycker vi också att du bör göra en jämförelse av olika mäklare. När du gör detta kan du nämligen ställa de olika aktörerna mot varande och välja en som debiterar dig ett rimligt arvode.

Det finns nämligen påtagliga nackdelar med att försöka sälja bostaden utan en mäklares inblandning. Visst, du kan spara lite pengar på att slippa betala en mäklare arvode och helt enkelt bara sätta upp en skylt om att din fastighet är till salu.

Men saken är den att fastighetsmäklare tillför en hel del till en fastighetsaffär. De kan bland annat hjälpa dig genom att förhandla med köparen och därigenom maximera din vinst genom att få upp priset. Därför är vår rekommendation att du alltid bör anlita en mäklare när du ska göra en bostadsaffär.

Jämför mäklararvoden i Malmö snabbt och enkelt online

Vi rekommenderar som sagt att du jämför mäklararvoden i Malmö innan du lägger ut din bostad till försäljning. Detta kan du snabbt och enkelt göra online. Du går då tillväga på följande sätt:

  • Besök en sajt som låter dig göra en jämförelse av olika mäklare.
  • Jämför de olika aktörerna och bestäm dig för vilken du vill anlita.
  • Låt fastighetsmäklaren guida dig genom processen från start till mål.
  • Betala din mäklare arvode med hjälp av pengarna från bostadsförsäljningen.

Så enkelt är det alltså att göra en ordentlig jämförelse av olika fastighetsmäklare och deras respektive arvoden. Och även om din mäklare kanske kostar dig 10 000-15 000 kronor eller mer bör du inte bekymra dig över detta. Du kan istället känna dig trygg med att mäklaren sannolikt är väl värd sitt arvode!