Bygg

Vad kostar taklyft och andra relevanta frågor att få svar på

Planerar du att bokstavligt talat lyfta taket på ditt hus? Vill du kanske ha så pass högt i tak att det kommer krävas en stege för att nå upp till innertaket? I sådana fall har du förmodligen ställt dig själv frågan “Vad kostar taklyft”, för pengar växer ju som bekant inte på träd. Läs vidare så ska vi ge dig en uppfattning om hur mycket pengar som beräknas gå åt till detta projekt!

Därför kan du vilja lyfta taket på din bostad

Det är något alldeles speciellt med höga tak. De kan ge ett rum en väldigt vacker estetik och samtidigt ge ett ganska dramatiskt intryck. Genom att höja taket kan du få ditt hem att se lite mer luftigt och öppet ut. Därför är det lätt att förstå om detta är någonting som du strävar efter att göra.

Detta gäller inte minst om du bor i en bostad där det idag är ovanligt lågt i tak. Ett lågt tak som kanske dessutom är väldigt platt kan lätt ge en klaustrofobisk känsla. Även detta är en vanlig orsak till att bostadsägare väljer att höja taket.

Så vad kostar taklyft i genomsnitt?

vad kostar taklyft mellan tummen och pekfingret? Man brukar säga att du får räkna med omkring 20 000 till 25 000 kr per kvadratmeter. Men det är inte bara själva kostnaden för arbetet som du bör ha i åtanke innan du skrider till verket. Du bör även fundera på att:

  • Ett bygglov kan krävas om du vill höja taket på ditt hus.
    Du bör inte heller strunta i detta och chansa. För i värsta fall tvingas du nämligen betala för hela projektet och tvingas till slut riva det. Allt för att du inte hade ansökt om ett bygglov från första början.
  • Vissa arbeten kan behöva göras om.
    Vi tänker då framför allt på dragning av elkablar. Men även husets ventilation och andra funktioner kan påverkas av taklyftet. Om du vill höja taket på nedervåningen kan även rörsystemet behöva läggas om.
  • Det går inte på en handvändning.
    Det kan inte sällan ta cirka fyra till sex veckor från början till slut att utföra detta arbete. Detta bör du vara medveten om innan du påbörjar det.
webmaster
Senaste inläggen av webmaster (se alla)