Hantverkstjänster

Vill du renovera själv? Det finns otroligt många maskiner och verktyg som behövs för olika projekt. Här listar vi tre verktyg som är måsten i din verktygslåda!

Skruvdragare

En skruvdragare är sladdlös, lätt att plocka fram och klarar de flesta borr- och skruvsituationer. Den klarar allt från hyllhål i väggen till att skruva ihop Ikeamöbler. För att välja rätt ska du känna på flera skruvdragare innan du köper en. En tung skruvdragare är inte alltid lämplig för någon som kanske inte är så stark. Ingår två batterier har man alltid ett laddat. En billig skruvdragare duger för den som bara ska göra några hål i väggen, men ska den användas mycket bör man gå upp en prisklass.

Hammare

En bra hammare behöver varje hemmasnickare för allt från att spika upp tavelkrokar till att bygga en lekstuga. Snickarhammaren finns generellt i tre olika viktklasser: 13, 16 och 20 ounce. En 16 ounce-hammare är allmänt det bästa valet. För att välja rätt hammare ska man välja en som känns bra i handen. Använder du hammaren till annat än att spika upp tavelkrokar ska du inte köpa den billigaste hammaren utan välja en i prisklassen 100–300 kr.

Sticksåg

En sticksåg är en flexibel maskin som med hjälp av bladbyten klarar av att såga i både trä och metall. För bäst resultat är det viktigt att använda rätt sticksågsblad till materialet du sågar i samt att använda kvalitetsblad. En bra sticksåg ska kännas bra att hålla i.